22 augustus 2024

Old Grand Dad - Waardevolle bijdrage

  • GC De Compagnie
In het 10e lustrumjaar van de Old Grand Dad's hebben zij in alle regio’s een extra aansprekend project ondersteund. Daarnaast zijn er met zorg nog twee projecten met een landelijke uitstraling uitgekozen, die ze met een bijzonder bedrag van € 25.000,= elk, gaan helpen. 
Een daarvan is de organisatie Cordaan, die in en rond de hoofdstad heel bijzonder werk doet in de zorg. Zij bestrijken een breed terrein, waaronder heel specifiek activiteiten voor jongeren. Wanneer kinderen een ontwikkelingsachterstand hebben of een beperking, komt Cordaan in actie. Onder andere met een verpleegkundig kinderteam, kinderdagcentra, logeer- en woonmogelijkheden. Met name bij de kinderdagcentra is grote nood aan ondersteuning. 
 
Een tweede groot project gaan de Old Grand Dad's samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) opzetten. Met speciaal daarvoor getrainde golfpro’s zet de NGF bij zeker 7 golfclubs, allen met een Old Grand-Dad afdeling, speciale kennismaking clinics op voor jongeren met een fysieke beperking. Op die manier kunnen zij, net als wij, plezier beleven aan onze mooie sport. 
De clubs die mee gaan doen zijn:
De Haarlemmermeersche,
Golfclub Capelle,
Golfclub Princenbosch,
Golfclub De Keppelse,
Golfclub De Eindhovensche,
Golfclub De Gelpenberg
en Golfclub Amelisweerd. 
Bij die laatste club vindt op zaterdag 7 september de aftrap van dit project plaats. In de NGF-Nieuwsbrief van deze maand, schenkt de NGF aandacht aan de officiële totstandkoming van de overeenkomst op 14 augustus jl., waarbij ook onze  cheque werd overhandigd. Wij zijn blij met deze aandacht, die onze stichting en ons werk nog zichtbaarder kan maken in de golfwereld en daarmee hopelijk nieuwe donateurs aantrekt. 

Lees hier het hele artikel op de website van de NGF 
 
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Share link

MEER NIEUWS

  • Wedstrijden

    Clubkampioenschappen Senioren

    03 september 2024

     Afgelopen weekend stond in het teken van het Clubkampioenschap Senioren op onze prac...

    Lees meer

  • GC De Compagnie

    Raboclubsupport2024

    02 september 2024

    Golfclub De Compagnie doet weer mee aan Rabobank Club Support 2024! Deze prachtige actie b...

    Lees meer

  • GC De Compagnie

    Veendammerweg afgesloten

    02 september 2024

    Belangrijke Mededeling: Wegafsluiting Veendammerweg 2 t/m 13 september We willen u in...

    Lees meer

Bekijk alles