15 juli 2024

Ineke Hofman & Armand Mac Andrew clubkampioenen

  • Wedstrijden
We hebben in allerlei opzichten prachtig weekend achter de rug, spannend, vermoeiend, lang soms erg lang maar na afloop geslaagd en tevredenstellend. We hebben twee nieuwe kampioenen, Ineke Hofman en Armand Mac Andrew als opvolgers van Petra van Ojik en Douwe Woelinga.  

Het weekend begon zoals dit jaar gebruikelijk met weer dat in de herfst niet zou misstaan, de vraag was even of de baan wel open zou zijn…. Gelukkig viel het reuze mee en was de baan verrassend goede staat, de greens waren uitstekend geprepareerd en daar was weinig te merken van de vele regen die in de nacht er voor was gevallen. Ook de fairways waren over het geheel goed speelbaar, alleen een aantal bunkers stonden wel erg vol water maar ook die waren heel verschillend. Kortom er was prima te spelen. Het weer was de enige factor zaterdag die af en toe wat tegenstribbelde. 
 
Het nieuwe format waarbij de eerste ronde zaterdagochtend een plaatsingswedstrijd is – stableford tegen de baan – is goed bevallen. Vele spelers hebben gemerkt dat het lastig scoren is als je par- en bogey of beter moet maken om te kunnen scoren. 
Er waren bij de beste 8 heren weinig verrassingen of het moet Floris den Boer zijn die nipt Arjan Schut buiten de beste 8 hield. Bij de dames hebben we door de afmelding (ziekte) op het laatste moment de voorronde omgezet naar de kwartfinale omdat er 8 dames over gebleven waren. Gezien het aantal buien in de middag zullen niet veel dames teleurgesteld zijn. 
 
De kwartfinales waren bij de dames volgens de indeling, bij de heren waren er een aantal zeer spannende matches met de record score van Douwe Woelinga – Lars Meuken die pas op de 25e hole gewonnen werd door Douwe; 43 holes op één dag! Alle uitslagen kun je vinden in de bijlage. 
 
De halve finales zondagochtend werden gespeeld in mooi weer, geen regen een beetje zonnig en wat wind. Een mooie golfdag dus. 
De resultaten Ming Hu  tegen Petra Oolders was een match met 2 gezichten. In het begin was het Petra die de leiding nam en lange tijd zag het er naar uit dat ze de match kon winnen. Ming kwam echter de 2e negen goed op gang en trok de wedstrijd naar zich toe en wint met 4&3. 

De 2e halve finale lijkt wat eenzijdiger maar was een zeer sterke ronde van Ineke Hofman die in het begin snel  op 5 up kwam na hole 7. Op mijn opmerking na beide uitstekende afslagen op hole 9 dat ik geen groot verschil zag merkte Marion op dat zij zelf een uitstekende ronde liep maar dat Ineke met 5 keer par en een birdie nog beter was. Het bewijs werd gegeven doordat Marion een birdie nodig had om op hole 9 haar eerste hole te winnen. Daarna gingen de scores gelijk op totdat Ineke met een 2e birdie op 13 de match eigenlijk besliste – 5 up en 5 te gaan werd winst met 6&4. 
 
Bij de heren gaven de halve finalisten elkaar ook geen ruimte.  De eerste halve finale werd gepeeld tussen Adrian Peters en Douwe Woelinga de match ging mooi heen en weer waarbij het even leek of Douwe met zijn ervaring met marathon matches aan het langste eind zou trekken. Adrian wist op weg naar de 1e extra hole dat het maximaal 2 holes zou duren, hij maakte dat direct waar op de eerste extra hole door te winnen in par. 

De tweede halve finale tussen Armand Mac Andrew en Efjee Harryvan begon met een flitsende start van Efjee, halverwege hole 6 zag Mac er – 3 down – niet uit alsof hij het tij nog kon keren…. Om vervolgens hole 7 en 8 te winnen in par. Na de turn won Efjee 10 en 12 waarna Mac onder het motto “Matchplay begint pas op hole 14” zich nog een keer oprichtte en 4 van de laatste 6 holes won.  

De finale bij de dames ging dus tussen Ineke Hofman en Ming Hu. Ineke bleef het sterke spel van de ochtend voortzetten, Ming kwam in het middelste deel nog even terug maar had door gebrek aan ritme niet het spel om Ineke met de lange afslagen en goede approaches genoeg weerstand te bieden. Ineke won met 3 up 2 te gaan voor het eerst in ruim 10 jaar weer het matchplay kampioenschap en MIng voor het 2e jaar runner-up. 
 
De finale bij de heren dus tussen golf buddies Adrian Peters en Armand Mac Andrew was wederom erg spannend – de heren wonnen om de beurt holes pas op hole 11 werd de eerst hole gehalved. Adrian kwam 3 up door na negen holes maar ook in de middag kwam Mac met het motto “Matchplay begint pas op hole 14” goed op gang. En begon steady holes terug te pakken. Op hole 16 lag Mac in vrijwel geslagen positie rechts in de rough voor de bult naar de green maar had een chip die precies goed landde maar vrijwel niet te stoppen was en net over de green tot stilstand kwam. Adrian chipte zijn bal tot ca. 2 meter. De daarop volgende put van Mac werd geholed terwijl Adrian zijn put net miste. In plaats van Adrian 2 up, 2 te gaan dus naar 1 up op 17.  De approach van 140 meter op 17 van Mac was precies op lijn maar bleef ca. 10 meter voor de green hangen. Adrian had een approach van ca. 120 meter die had de perfecte lengte maar werd door de wind net teveel naar rechts gedrukt pin high maar net in de taaie rough naast de green. Chip van Mac was dood naast de pin, de lastige  chip van Adrian was net te ver en hij mistte de put terug. All square naar 18 n all square NA 18 op naar de eerste extra hole. Die werd gehalved ondanks een paar pressure puts. Op hole 19 wist Mac de match te winnnen na wederom een perfecte chip na een tekorte approach. Mac wint daarmee zijn eerste matchplay kampioenschap na eerder al strokeplay kampioen te zijn geweest en heeft nu als laatste doel om met Marieke volgend jaar het mixed fourome kampioenschap te winnen. Voor Adrian is het een jaar met runner-up in strokeplay en matchplay, dat beloofd veel goeds voor 2025!. 
 
Kortom een geslaagd weekend. De kampioenen van harte gefeliciteerd en voor alle deelnemers applaus voor je zelf! De olympische gedachte is wat besmet geraakt met het gedoe rond Joost Luiten maar op de club geldt het nog vol op, meedoen in een pracht toernooi, baan in optimale condities een perfecte combinatie. 
 
Namens de wedcie, 
 
Henk Luiken & Gert van Leusen 
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Share link

MEER NIEUWS

  • Wedstrijden

    Clubkampioenschappen Senioren

    03 september 2024

     Afgelopen weekend stond in het teken van het Clubkampioenschap Senioren op onze prac...

    Lees meer

  • GC De Compagnie

    Raboclubsupport2024

    02 september 2024

    Golfclub De Compagnie doet weer mee aan Rabobank Club Support 2024! Deze prachtige actie b...

    Lees meer

  • GC De Compagnie

    Veendammerweg afgesloten

    02 september 2024

    Belangrijke Mededeling: Wegafsluiting Veendammerweg 2 t/m 13 september We willen u in...

    Lees meer

Bekijk alles